Обратно към категорията

Започна ремонт на електропреносната мрежа в Ямболско

Добавено на: 24.11.2023 07:49
   

Започна ремонт на електропреносната мрежа в Ямболско, съобщи на брифинг кметът на община Тунджа Станчо Ставрев. По думите му хората от няколко села в общината остават в протестна готовност заради проблемите с тока. От общинското ръководство обявиха, че ако се стигне до протест, ще подкрепят жителите на селата.

„В последните две седмици проблемът е изключително сериозен, направо като геноцид над населението. Подобни изпитания за местната общност за нас са неприемливи“, заяви кметът Станчо Ставрев.

Най-сериозен е проблемът с т.нар. токови удари в едно от най-големите ямболски села – Кабиле в община Тунджа. Жителите му са готови на пътни блокади, ако и след ремонта проблемът не бъде отстранен, каза кметът на селото Георги Динев.

Десетки са подадените сигнали за изгорели електроуреди вследствие на честите и внезапни спирания на тока. „Поели сме ангажимент към населението да направим и юридически консултации, как биха могли да си търсят правата за състоянието на услугата“, посочи кметът на община Тунджа.

Проведени са срещи с представители на EVN и електроенергийния системен оператор. „Ще продължим да търсим съдействието и отговорността на съответните органи. Без да сме директна страна в казуса, за нас е изключително важно какво е състоянието на услугата и комфорта на жителите на нашите населени места“, категоричен бе Ставрев.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!