Обратно към категорията

Започнаха ремонтите на най-големите обекти от капиталовата програма на община „Тунджа

Добавено на: 18.08.2021 16:02
   

Започнаха ремонтните дейности по най-големите обекти от капиталовата програма на община „Тунджа“ – благоустрояване на площадното пространство на с. Безмер и първи етап от отводняване на две улици в с. Завой.

В Безмер започна премахването на старите плочки. Там предстои да се поставят нови бетонови плочи, да се подменят градинските бордюри, да се почистят съществуващите зелени площи и да се изградят нови със засаждане на иглолистна и широколистна растителност. Планирано е и направа на нова алея с кътове за отдих и два розариума, ще има и фитнес площадка на открито.

Възложената работа по проекта включва и премахване на опасни детски съоръжения и изграждане на нови детска площадка и зона за отдих. Ще се ремонтира и облицовката на съществуващия паметник, ще бъде монтирано ново парково оборудване – паркови пейки и кошчета за отпадъци. Ще бъде изградено и парково осветление.

Първият етап от отводняването на улици в с. Завой включва изграждане на отводнителни канали и съоръжения по ул. „Трети март“. Там ще бъдат изградени три отводнителни улея с обща дължина 27 м, пет отводнителни канала с дължина 456 м и два водостока с дължина 25 м.

Работи се и по другите обекти от капиталовата програма – ремонтът на сградата на кметството в с. Челник и основният ремонт на напорния водоем в с. Бояджик. В Челник е предвиден частичен ремонт на покрива, преустройство на първия етаж, подмяна на дограмата, ремонт на фасадите, ремонт на ВиК - инсталацията и изграждане на нови санитарни възли и подмяна на ел. инсталацията.

Завършена е повдигнатата пешеходна пътека в с. Кабиле, изградена е и повече от половината ограда на училището в с. Кукорево.

От капиталовата програма на община „Тунджа“ са останали за доизграждане само четири обекта, за които предстои да бъде избран изпълнител.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!