Обратно към категорията

Започва ремонтът на детска градина „Щастливо детство“ в Ямбол

Добавено на: 09.07.2024 14:29
   

Близо 2 милиона лева ще бъдат инвестирани в детска градина „Щастливо детство“ в Ямбол. Това съобщи днес на пресконференция заместник-кметът Васил Александров.

Сред гостите на пресконференцията бяха изпълнителите на строително-монтажните дейности, строителния надзор и представители на различни институции от град Ямбол.

Сградата е построена през 1976 г. и за тези 48 години такъв цялостен основен ремонт не е извършван, а само частични ремонти, обясни началникът на отдел „Европейско финансиране и програми“ и ръководител на проекта Галя Караджова.

Инвестицията се финансира по процедура „Модернизация на образователна среда“ по Националния план за възстановяване и устойчивост чрез Европейския съюз, а срокът за изпълнение е до 15.07.2025 г.

Занималните ще бъдат основно обновени и модернизирани. Ще бъдат осигурени безопасна среда за 120-те деца, посещаващи детската градина, както и по-добри условия за работа на персонала. Предвидените строително-ремонтни дейности включват още въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата, ремонт на покрив, ремонт на ВиК и ел. инсталации, подмяна на осветителни тела, подмяна на старата дървена дограма, монтиране на система за автоматизация и контрол на топлоснабдяването, дейности по конструктивното укрепване на сградата, осигуряване на достъп за лица с увреждания и други с цел придобиване на цялостен обновен облик на сградата.

Проектът предвижда и обновяване на материалната база чрез закупуване на ново модерно обзавеждане и оборудване за помещенията в сградата на детска градина „Щастливо детство“.

По време на ремонта е създадена организация и децата от три- до седемгодишна възраст да посещават другата сграда, в която са яслените групи.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!