Обратно към категорията

Заради честите токови удари: Омбудсманът ще настоява КЕВР да направи проверка на електропреносната мрежа в ямболско

Добавено на: 08.12.2023 07:35
   

Заради честите токови удари в ямболски села омбудсманът ще настоява Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да направи проверка и контрол на техническото състояние на електропреносната мрежа на електроразпределителното дружество ЕВН, каза пред журналисти заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова.

Екипът на обществения защитник се срещна с кметове и директори на институции от 44-те тунджански села. Срещата е по покана на кмета на общината Станчо Ставрев, а не нея присъства и областният управител на Ямбол Биляна Кавалджиева.

Ще бъде изискана и проверка дали честите и внезапни спирания на тока имат връзка с възобновяемите енергийни източници в района, каза още заместник-омбудсмана. „И ако това е така, КЕВР да даде задължителни указания на ЕВН да разшири и модернизира електропреносната мрежа, за да може този проблем да се реши.“„За да може гражданите да имат контрол над тях и наистина нещата да се случват такива, каквито са договорени и обещани“, посочи още зам.-омбудсманът.

Заради постоянните токови удари жителите на над 10 села в община Тунджа са готови да блокират републиканския път за граничен пункт „Лесово“ или автомагистрала „Тракия“. Само за два дни са събрани и стотици подписи в протестна подписка, която днес бе предоставена на екипа на омбудсмана.  

, каза Елена Чернева-Маркова.

Ще бъде поискано от електроразпределителното дружество ЕВН да публикува на своя сайт инвестиционната си програма със съответните срокове. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!