Обратно към категорията

Заради множество катастрофи осветяват кръговото кръстовище на пътя ГКПП „Лесово“ – Ямбол

Добавено на: 09.12.2022 07:34
   

Ще бъде осветено кръговото кръстовище на пътя между Ямбол и граничния-контролно пропускателния пункт (ГКПП) „Лесово“. Причината са множеството тежки катастрофи в участъка. Решението за монтиране на осветление е взето от Областната комисия по безопасност на движението, съобщи за БТА областният управител Георги Чалъков.

По думите му в най-кратки срокове предстои да бъде възложено проектиране за вида и начина на осветлението. Целта е кръговото кръстовище да стане по-видимо особено за шофьорите на големия брой тежкотоварни камиони, преминаващи през участъка.

„Там няма как да стане конвенционално улично осветление. Може би ще се използват някакви технологии със соларни панели, тъй като няма електричество до обекта“, коментира Чалъков.

По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ през участъка преминават близо 3500 леки и тежкотоварни автомобили дневно.

Кръговото движение на международния път беше изградено през май 2021 г., след като хората от близките села Калчево и Козарево организираха протести за обезопасяване на съществуващото кръстовище. Имаше и искания за изграждане на надлез. Местните наричаха участъка „разклона на смъртта“, поради многото тежки инциденти със загинали, припомня БТА.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!