Обратно към категорията

Затвор за рецидивист, ограбил учителка

Добавено на: 02.04.2021 14:37
   

Четиригодишна ефективна присъда наложи ямболският Окръжен съд за 25-годишен жител на стралджанското село Недялскоза грабеж над своя възрастна съселянка. Съучастничката му - с 4 години по-младата му снаха, се отърва на този етап от затвора с условна присъда от една година при четиригодишен изпитателен срок. Делото премина по съкратената процедура, заради което и присъдите им бяха редуцирани, но вече са в сила.

Вече осъжданият за кражби Кънчо Кънчев и непознатата до сега на криминалистите майка на две деца Мария Христова бяха признати за виновни за задигането на 3 649 лв. от владението на пенсионираната някогашна детска учителка Кера Иванова. Двамата нахлули в жилището на 69-годишната жена малко преди полунощ на 11 декември м.г. и след като я съборили на пода започнали да я малтретират, за да им каже към държи спестяванията си. Неиздържалата на мъченията стопанка накрая им показала кожена кесийка, в която държала всичките си пари. Кънчо и Мария не си направили труда дори да сложат маски на лицата си, защото знаели че жертвата има проблеми със зрението, слуха и паметта, коментираха местните жители. По думите им Кера Иванова не за пръв път е бита и ограбвана.

Извършителите на грабежа били открити по още топли следи. Кънчо досега беше в ареста, като това време ще му бъде приспаднато от присъдата. Снахата беше под парична гаранция, заради двете си малки деца. При следващо провинение през следващите 4 години и тя ще влезе в затвора.


Маркери: присъда, Кънчо

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Хитлер 05.04.2021 13:31

Пожелавам на прокурора взел това решение да го сполети същото


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!