Обратно към категорията

Завършването на Обходен път-Юг в Ямбол най-после в плановете на АПИ за финансиране

Добавено на: 19.07.2023 08:50
   

Агенция „Пътна инфраструктура“ провежда обществена поръчка за изготвяне на анализ „разходи-ползи“ за около 2 километра нови участъци по път II-53 Обходен път на гр. Ямбол юг. Две оферти са подадени за нея до момента. Разглеждането им предстои.

Проектът е още от 2012 г., когато се проведе и общественото обсъждане по него. Завършването на обходен път "Юг" на град Ямбол ще осигури свързване на пътя Сливен - Ямбол с направлението Ямбол - Окоп -Лесово и безпрепятственото извеждане на тежкотоварния трафик, както и ще освободи уличната мрежа в града от транзитния трафик. С реализацията на този проект значително ще бъде подобрена безопасността на движение в чертите на град Ямбол.

Предстои изграждането на над 2 км ново трасе, което по проект преминава, съгласно действащия регулационен план на Ямбол, изцяло по нов терен.

Проектът за Ямбол е обособена позиция в обществена поръчка за изготвяне на анализ „разходи-ползи“ за обекти, с които Агенция „Пътна инфраструктура“ ще кандидатства за финансиране по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Другите обособени позиции са за обходен път на гр. Казанлък, свързващ път I-5 и път I-6 и обходен път на гр. Оряхово.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!