Обратно към категорията

Земеделските производители от област Ямбол са в готовност да блокират изходите на магистрала „Тракия“

Добавено на: 05.02.2024 15:24
   

Земеделските производители от област Ямбол са в готовност да блокират изходите на магистрала „Тракия“ край селата Веселиново, Кабиле и Дражево. Решението дали и кога ще има протестни действия ще бъде взето утре, съобщи председателят на местния Съюз на зърнопроизводителите Стоян Александров. 

Браншовите организации ще решават по места. „Някои организации са много войнствено настроени и са готови да излизат още утре. Дано не сте стига до подобно нещо, тъй като ние винаги сме вземали решенията с мнозинство“, коментира пред журналисти той.

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) не иска оставката на земеделския министър, подчерта председателят на браншовия съюз в Ямболско. „Никога нашата организация не е имала политически искания“, каза още Стоян Александров, който е в Управителния съвет на НАЗ.

По думите му зърното в много складове стои непродадено, а стопаните не могат да реализират продукцията си дори и на загуба. „По закон ние нямаме право да продаваме под себестойност, а тази година себестойността е много висока, защото консумативите бяха с най-висока цена, отколкото сме влагали досега“, обясни той.

Проблем за зърнопроизводителите е и междуфирмената задлъжнялост, посочи още Александров. „Увеличена е на 40 % по информация на фирмите доставчици. Докато предходни години е била 10 – 15 – 20 %“, уточни председателят на браншовата организация в Ямболско.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!