Обратно към категорията

Жители на 4 села блокираха Републикански път

Добавено на: 07.03.2024 15:22
   

Днес, 7 март 2024 г., жителите на селата Болярско, Бояджик, Златари и Гълъбинци излязоха на протест, като затвориха участъка от пътя в село Бояджик за времето от 10:30 до 12:30 часа.

Поводът за протеста е лошото състояние на път 5503 и 6601, които са част от Републиканската пътна мрежа и свързват община „Тунджа“ с общините Сливен и Нова Загора. Исканията на протестиращите са за незабавни мерки за ремонт на пътя.

Кметът на село Бояджик - Елена Маджарова, заяви, че пътят не е бил обект на основен ремонт повече от 40 години, а кърпежите, които са правени, по-скоро влошават състоянието на пътя и са предпоставка за възникване на катастрофи.

На протеста присъства Ръководният екип на община „Тунджа“, Атанас Христов – председател на Общински съвет – „Тунджа“, общински съветници и кметове на други населени места.

Станчо Ставрев - кмет на община „Тунджа“, заяви, че е крайно време държавата да вземе отношение за състоянието на пътищата в малките общини и специално на този път, защото е опасен за пътуване.  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!