Обратно към категорията

Жители на община Болярово са в готовност за протест, заради огромните дупки по пътя разклон Мамарчево-село Странджа

Добавено на: 04.12.2023 16:50
   

Заявената готовност за протести от жители на община Болярово, заради огромните дупки по пътя разклон Мамарчево-село Странджа, бяха коментирани на днешното заседание на Общинския щаб за защита при бедствия. „Рискуваме животи, защото линейките не могат да стигнат навреме, заради лошото състояние на пътя“, сподели медицинският фелдшер Валентина Михова, ръководител на местния филиал за спешна медицинска помощ.

За състоянието на този път общинската администрация няколкократно сигнализира Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление. На заседание на Областния щаб директорът на Областно пътно управление Галин Костов е потвърдил пред кмета на община Болярово Христо Христов, че до края на годината пътят би следвало да бъде закърпен. Фирмата, която отговаря за поддръжката на републиканската пътна мрежа, обаче, нямаше представител на днешното заседание.

За съжаление през тази година е свършено много малко по републиканската пътна мрежа, каза и представителят на Областно пътно управление - Ямбол, ръководителят на Районна пътна служба - Елхово, Георги Иванов. Направени са машинни кърпежи по пътя Елхово-Бургас, маркировка на същия участък и на пътя Стефан Караджово-Кошу дере, монтирани са и стоманени оградни мрежи на пътя Воден-Шарково. До 30 ноември е трябвало да бъдат монтирани снегозащитни огради, но все още дори не са започнали.

По данни, предоставени на Областно пътно управление, същото дружество разполага с 46 машини, от които само 25 са собствени, другите са наети. Складирани са 500 тона сол и 1700 тона пясък. На Районна пътна служба-Елхово са доставени 5 комбинирани машини и челен товарач, които са базирани в Бояново, каза още Георги Иванов.

По отношение на поддържането на четвъртокласната пътна мрежа община Болярово е подписала договор с пътноподдържаща фирма, която е осигурила 4 снегорина в Болярово, 2 - в Елхово и багер, за да се подсигурят всички направления при евентуален силен снеговалеж. Почистването на четвъртокласната пътна мрежа, обаче, зависи от това дали ще са почистени републиканските пътища.

ЕВН разполага с 10 високопроходими машини, автовишка и дежурни екипи, които са в готовност да реагират своевременно. Готовност за съдействие при необходимост декларираха и от Участъка за пожарна безопасност и защита на населението, участък „Полиция“, Гранична полиция, „ВиК“.

Осигурени са и необходимите количества дърва за огрев за местното население. Днес и утре се доставят последните 65 кубика от получените до момента заявки, заяви лесоинжеренът на общината Николай Колев.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!