Обратно към категорията

Жители на ямболски села излизат на протест заради лош път

Добавено на: 06.03.2024 08:22
   

Жители на четири ямболски села излизат на пореден протест, заради лошото състояние на републиканския път, преминаващ през  техните населени места.Те настояват за основен ремонт на трасето, тъй като преминаването по него крие сериозен риск.

Стотици жители на селата Бояджик, Болярско, Гълъбинци и Златари ще затворят за два часа държавния път до село Бояджик на 7 март между 10,30 и 12,30 , информираха кметовете на четирите села.

"Нашето търпение се изчерпа. Този път ще продължим до край! Пътят е като след бомбардировка, с денивелация от 30 сантиметра. Отделно катастрофите, които се случват на този път. Преди всичко трябва да запазим човешкия живот", подчерта кметът на Бояджик Елена Маджарова.

Под искането за ремонт са се подписали  над 500 души, за окаяното състояние на пътя многократно са отправяни сигнали до Агенция „Пътна инфраструктура" и до  Министерството на регионалното развитие и благоустройството, посочи икметът на община Тунджа Станчо Ставрев, като уточни, че последното писмо е отпреди няколко дни.

Критично е и състоянието на друг  републикански път, този  през селата Роза, Ботево, Меден кладенец, Скалица и Овчи кладенец, посочи Ставрев и допълни, че и по двете направления всекидневно на работа отиват хиляди жители, както от селата, така и от Ямбол, включително и към енергийния център Марица- Изток.

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!