Обратно към категорията

Живко Коцев: Престъпленията в условия на домашно насилие в област Ямбол бележат ръст

Добавено на: 15.02.2024 14:34
   

Престъпленията в условия на домашно насилие в област Ямбол бележат ръст през 2023 г., съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Живко Коцев. Той присъства на отчета и анализа на работата на областната дирекцията на МВР (ОДМВР) през миналата година. Според него това се дължи на засилената активност на гражданите да сигнализират за подобен тип престъпления. 

Увеличение се отчита при тежките пътнотранспортни произшествия със загинали в Ямболска област – те са с четири повече спрямо 2022 г., каза още главният секретар. В областта ще бъде засилен контролът в тази посока, тъй като това е и един от основните приоритети на МВР, подчерта Коцев.

С около три процента са намалели регистрираните в областта престъпления, респективно и образуваните наказателни производства. Разкриваемостта на престъпленията се е повишила с пет на сто. "Няма регистрирани тежки престъпления. Това означава, че е намерена правилната форма, развита е превантивната дейност", посочи още Коцев.

Сред целите и задачите на ОДМВР - Ямбол през настоящата година са снижаване на нивата на пътния травматизъм, повишаване на резултатите по линия на противодействие на разпространението на наркотици, особено сред малолетни и непълнолетни. Ще продължим да работим активно и по линия на миграционния натиск, независимо че се наблюдава спад в момента", каза директорът на полицията старши комисар Иван Русев.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!