Обратно към категорията

Зърнокомбайн изгоря при пожар край Ямбол

Добавено на: 24.08.2021 08:26
Снимки: илюстративна
   

167 пожара са гасили огнеборците в страната за времето от 00:00 до 24:00 часа на 23 август, научи 999 от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". 

С преки материални щети са 25 пожара, от които: 7 в жилищни сгради, 1 в промишлени сгради, 6 в спомагателни, временни или паянтови постройки, 4 в транспортни средства, 2 в горски масиви, 1 в съоръжения на открито, 4 други.

Без нанесени материални щети са 142 пожара, от които: 93 в сухи треви, горска постеля и храсти, 3 в стърнища, 36 в отпадъци, 10 други.

На 23 август в 14:19 часа в оперативния център при Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ямбол е съобщено за пожар в зърнокомбайн в гр. Ямбол по пътя за с. Роза срещу „Заводски строежи“.

Произшествието е ликвидирано с 2 пожарни автомобила с 6 служители от РСПБЗН – Ямбол. Зърнокомбайнът е напълно унищожен от пожара.

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от 16 области в страната за 24 август. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Екстремалният индекс е валиден за областите Ямбол, Бургас, Варна, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Стара Загора, Пловдив и Кюстендил.

При екстремален индекс метеоролозите предупреждават за възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. При екстремален индекс пожарите са трудни за овладяване, а действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!